Aktuellt


Januari 2017 Pitou och jag - boken är ute nu! Beställ genom att skicka e-post till info@ciscovision.c.se. Kostar 98:- plus porto, väger under 100 g.


11 juli 2016 - äntligen tillbaka för att uppdatera sajten med både bilder och berättelser!


12 april 2013 Till Uppsala för att prata Afghanistan med flyktingmottagare och SFI-lärare. 


Hösten 2012 Till Eskilstuna för att prata Afghanistan med de i regionen som tar emot flyktingar och SFi-lärare.


Hösten 2012 Till Skövde för att prata Afghanistan med militärer som är på väg dit på uppdrag. 

CISCO VISION

CISCO VISION grundades 1998.
   Jag hade skrivit manus till min första bok om Afghanistan och letade efter förläggare. Afghanistan låg i media-skugga, mitt manus skickades tillbaka med vänliga hälsingar som ”intressant men inte kommersiellt gångbart”. Jag ville verkligen hitta ett sätt att publicera boken, den var mitt sätt att ge fler en möjlighet att förstå det som verkade underligt och långt borta. Det rådde inga tvivel om att vad som hände i Afghanistan angick oss alla.
   Men det krävdes pengar som jag inte hade. ALMI hade lån riktade till kvinnors företagande. På den tiden drev jag NICA Production tillsammans med Claes Andreasson. Alltså behövde jag starta en ny firma. När jag fyllde i formulären för starta en ny firma för att kunna söka ALMI-lånet, tittade jag på min favorithund Cisco som låg under skrivbordet. Namn? CISCO VISION fick det bli.
   Cisco föddes i Kalifornien när Dansa med vargar blev en storfilm och fick mängder av Oscar nomineringar. Jag intervjuade Kevin Costner och författaren till boken, Michael Blake.
Minns du öppningsscenen? När Kevin Costners karaktär löjtnant Dunbar deserterar på hästryggen med händerna utsträckta i full galopp? Hästen hette Cisco och var döpt efter Michael Blakes favorithäst som barn. Den hästen hade i sin tur fått sitt namn efter en mexikansk västernhjälte på TV under 1950-talet som hette Cisco the Kid.   
   Perfekt namn till valpen, tänkte jag, Michael Blake höll med.
   Perfekt namn till firman, tänkte jag och registrerade det. ALMI höll med om det och affärsplanen. Jag fick lånet och min första bok publicerades 1999.

Utvecklad av Openit.seOpen IT