Aktuellt


Januari 2017 Pitou och jag - boken är ute nu! Beställ genom att skicka e-post till info@ciscovision.c.se. Kostar 98:- plus porto, väger under 100 g.


11 juli 2016 - äntligen tillbaka för att uppdatera sajten med både bilder och berättelser!


12 april 2013 Till Uppsala för att prata Afghanistan med flyktingmottagare och SFI-lärare. 


Hösten 2012 Till Eskilstuna för att prata Afghanistan med de i regionen som tar emot flyktingar och SFi-lärare.


Hösten 2012 Till Skövde för att prata Afghanistan med militärer som är på väg dit på uppdrag. 

HUNDLIV I USA

KAPITEL 1

BIL OCH JYCKE PÅ KONTOKORT

Claes hade inte en chans att säga nej när jag satte min plan i verket.
Det var en fin dag, solen sken som den brukade i södra Kalifornien, men det var faktiskt lite kallt. Jag hade parkerat den vita Forden på Mission, en tvärgata till huvudgatan i South Pasadena, och skulle lämna reportagebilderna från Margaretha Sjödins senaste vernissage till framkallning. Filmrullarna låg i jeansfickan, men innan jag gick till fotoaffären, slank jag in i djuraffären som låg vägg-i-vägg.
Till vänster om ingången låg ormarna och ömsade skinn. Jag har en inbyggd skräck för ormar, men kunde inte låta bli att titta åt det hållet i alla fall. Nej, de gömde sig fortfarande i värmen. Bredvid kaninerna, längst ner i en bur till höger om dörren, satt en liten varelse som bara genom sitt väsen tydligt visade vad han ville, redan vid åtta veckors ålder. Han såg ut som en liten nallebjörn, pälsen var rödbrun och mjuk, valpen lade huvudet på sned och lyssnade, plirade med ögonen och såg mig stint i ögonen när han krafsade med högertassen mot gallret. Jag hukade mig ned och kelade med honom. Efter en stund tröttnade han och gick nonchalant och lade sig i en rund hög. Jag gick fram till disken.
- Hur mycket kostar valpen i buren längst ner?
Vi var luspanka, men jag frågade ändå.
- 395 dollar.
Jag såg skylten vid kassa-apparaten, jodå, de tog American Express. "Kunde man köpa bil med betalkort, kan man väl köpa hund", tänkte jag.
Vi hade köpt Forden dagen efter den stora finalen i amerikansk fotboll, dagen då Amerika sitter som fastklistrad framför teveapparaterna. Försäljningssiffrorna hos bilhandlarna hade dunkat i botten vilket vi inte hade en aning om, bilförsäljaren var bara tvungen att sälja några begagnade bilar. Vi gjorde tämligen aningslösa en jättebra bilaffär. Med American Express i handen. Och några osålda aktier i Sverige. Vi tvingade till och med till oss en nybilsgaranti på den gamla häcken. Tur var det, den datoriserade bensinpumpen gick sönder på vägen hem...

                           Hela boken Hundliv i USA finns att läsa eller ladda ned här nedan.

Utvecklad av Openit.seOpen IT